Investitii din fonduri nerambursabile pentru dotarea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Zi de sarbatoare pentru Spitalul de Boli Pulmonare din Sibiu! Vineri a fost semnat, la Consiliul Judetean, contractul pentru amenajari si dotari cu aparatura in cadrul unitatii medicale. Fondurile, de peste 800 de mii de lei, provin din fonduri nerambursabile. In urma implementarii proiectului de modernizare, unitatea medicala va fi dotata cu aparatura care sa permita pacientilor acces la analize care in momentul de fata se pot face doar in privat.

Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca acesta este cel de-al treilea contract cu fonduri europene care revine Spitalului de Pneumoftiziologie. Per total, aici s-au facut investitii in valoare de 11,6 milioane de lei.

Perioada de implementare a celui mai recent proiect cu fonduri euro, cel de Dotare a Ambulatoriului Intergrat din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie  urmeaza sa fie implementat din septembrie 2019 si pana in octombrie 2020. Chiar daca timpul pare scurt, tinand cont de faptul ca urmeaz a sa se faca achizitii, este vorba numai despre piese de mobilier si aparatura medicala asa ca timpul alocat ar urma sa fie suficient.

Printre dotatile pe care le va primi spitalul se numar si un body-test, aparat care permite analize de maxima precizie dar de care pacientii pot beneficia la momentul de fata doar contracost, in spitalele private.

Lista de dotari mai cuprinde un troliu pentru medicatie, un aparat pentru aerosoli, glucoteste, baloane de resuscitare,un defibrilator, scaune speciale pentru recoltarea sangelui, aspirator de secretii sau un aparat de vizualizare a venelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FINEST FASHION FEST , 12 SEPTEMBRIE, PALATUL BRUKENTHAL DIN AVRIG

Finest Fashion fest  isi propune sa aduca printr-un festival de moda in inima Transilvaniei designeri  romani consacrati  , impreuna cu cele mai noi creatii ale lor,,  intr-o locatie de poveste. Scarile Palatului Brukenthal de la Avrig vor deveni pentru o zi cel mai vizionat podium de moda. La acest festival […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro