In febra bacalaureatului

Hila Ovidiu

Aproape 1000 de absolventi de liceu au intrat de luni in febra examenelor. Vorbim despre tinerii care vor sa ia examenul de bacalaureat in aceasta toamna. Sunt liceeni atat din promotia curenta cat si din promotiile anterioare.

bacalaureatDe luni absolventii de liceu care viseaza la diploma de bacalaureat au intrat din nou in febra examenelor. Ei trebuie sa dovedeasca faptul ca nu au stat cu mainile in san in aceasta vara ci au fost cu burta pe carte si merit sa promoveze examenul. In judetul Sibiu s-au inscris la examene aproape o mie de elevi. Luni au inceput probele orale de limba romana si acestea vor continua si marti. Concomitent se vor desfasura si cele de comunicare orala in limba materna. In perioada 19-20 august candidatii vor trebui sa dovedeasca faptul ca stiu o limba de circulatie internationala. Proba de competente digitale va avea loc in perioada 21-22 august. Din 25 august incepe insa greul. Prima proba scrisa este cea de limba si literatura romana. ziua urmatoare este programata pentru limba materna, iar in 27 august absolventii de liceu trebuie sa dea examen la proba obligatorie a profilului. Ultima proba scrisa, cea la alegere a prodilului si specializarii va avea loc in data de 29 august. In prima zi din septembrie se vor afisa rezultatele partiale, iar depunerea contestatiilor se va face tot in acea zi intre orele 12.00 si 16.00. timp de 2 zile dascalii vor rezolva contestatiile iar rezultatele finale vor fi facute publice in data de 4 septembrie. La prima proba orala de bac s-au inscrtis 237 candidati. Dintre acestia doar 7 sunt din promotiile anterioare. Tot atatia vor sustine si examenul oral de limba straina. Pentru proba de competente digitale s-au inscris 240 de candidati. Cei mai putini, doar 5, vor sustine proba de limba materna. Este vorba despre germana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A murit Dinu Patriciu

A murit omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta suferea de cancer si si-a dat ultima suflare la 64 de ani pe patul unui spital din Londra. Numele lui Dinu Patriciu a ajuns in atentia opiniei publice abia dupa Revolutie cand a fost primul roman care si-a deschis o afacere in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro