Iesiti in aer liber? Atentie la capuse!!!

Hila Ovidiu

Sfarsitul lunii mai poate fi primul varf de sezon in ceea ce priveste capusele. Numarul victimelor a crescut de la o saptamana la alta. Chiar si asa insa, cifrele sunt sub cele inregistrate in 2014 si mai cu seama in 2013.

indChiar daca sunt mai putine cazuri decat in ultimii doi ani specialistii spun ca masurile de preventie sunt absolut necesare. Mai ales ca in cursul unei singure saptamani au ajuns la spital 100 de persoane dupa ce au fost intepate de capuse. La momentul de fata se fac cosiri in zonele verzi din orase, in curtea gradinitelor, in cimitire si chiar pe malul raurilor. Se are in vedere si amenajarea zonelor de picnic din mediul rural. De asemenea sunt deparazitate animalele domestice si de companie. Spre sfarsitul lunii mai si inceputul lunii viitoare vor avea loc si dezinsectiile facute cu substante chimice in municipiul Sibiu. Sibienii trebuie sa stie ca in cazul in care au fost intepati de aceste insecte e bine sa se prezinte la medic in cel mult 24 de ore. Cel mai probabil li se va administra si un tratament cu antibiotice. Si asta pentru ca intepatura de capusa poate duce la boala Lyme, daca insecta este purtatoare a bacteriei.
Pentru a preveni intalnirea cu insectele se recomanda folosirea de repelenti, adecvarea tinutei folosindu-se haine cu maneca lunga, pantaloni pe tot piciorul si incaltaminte inchisa si mai cu seama evitarea zonelor cu vegetatie inalta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dosare penale pentru alcool la volan si alte infractiuni

8 soferi certati cu legea s-au ales in weekend cu dosare penale. In jumatate din cazuri vorbim despre conducatori auto care au consumat bauturi alcoolice iar apoi au urcat la volan fara sa se gandeasca vreo secunda ca ar putea pune in pericol viata lor si pe cea a celorlalti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro