Hermann Oberth, sarbatorit la Biblioteca Astra

Expozitie de zile mari, marti la Biblioteca Astra. Cu ocazia implinirii a 125 de ani de la nasterea lui Hermann Oberth i-a fost dedicata o expozitie de timbre si carti postale. In aceeasi expozitie s-a marcat si primul zbor in spatiu.

Marti a fost zi de gala in corpul B al Biblioecii Judetene Astra. Asociatia Filatelistilor din Judetul Sibiu a organizat o expozitie filatelica dedicata aniversarii a 125 de ani de la nasterea lui Hermann Oberth si implinirii a 90 de ani de la tiparirii in Munchen a cartii intitulate “Caile Navigatiei Spatiale. Aproximativ 40 de expozanti din Ungaria Germania si Romania, au adus la Sibiu cateva sute de exponate de la timbre, carti postale, piese rare, medalii, scrisori, stampile sau parti din articole de ziar.

Din pacate expozitia a putut fi vizitata doar o zi insa publicul participant a fost extrem de incantat. Au putut fi admirarte 140 de fete de panou cu exponate “de aur” asa cum le numesc colectionarii. Cele mai multe sunt dedicate, asa cum este de asteptat, lui Hermann Oberth.

Tot cu aceasta ocazie au fost lansate 2 plicuri cu vederi. Unul dintre ele ilustreaza casa in care a trait marele savant sibian iar cealalta ilustreaza Sibiul.

Expozitia va mai fi repusa pe tapet abia peste 5 ani cand se vor implini 130 de ani de la nasterea lui Hermann Oberth.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS