Grup infractional destructurat de politistii sibieni

Hila Ovidiu

Inca o grupare infractionala a fost destructurata de politisti. Infractorii erau specializati pe spalare de bani si infractiuni informatice. Pentru prinderea acestora au fost efectuate 20 de perchezitii domiciliare in urma carora au ajuns la audieri mai bine de 30 de persoane. Descinderile au fost facute in Sibiu, Valcea, Brasov si Bucuresti.

indxActiunea a fost pusa la cale de catre Procurorii Sirectiei de Investigare a INfractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de la Sibiu alaturi de ofiteri de politie din cadrul BCCO Alba Iulia, Valcea si Bucuresti. Au fost efectuate 20 de perchezitii domiciliare la persoane banuite ca ar fi constituit o grupare infractionala specializata pe spalare de bani si infractiuni informatice. Faptele au fost comise in perioada ianuarie 2012-decembrie 2014. Mai exact, hakerii din Sibiu au actionat in judetul nostru dar si pe teritoriul Marii Britanii unde au intermediat retrageri frauduloase de bani proveniti din savarsirea de fraude informatice de catre alti membri ai unor grupari infractionale. Banii erau obtinuti cu ajutorul unor vanzari de bunuri fictive pe internet. Sumele obtinute erau ulterior transmise prin serviciile de transfer rapid si ridicate de catre infractori. Din informatiile procurorilor infractorii avea spatele asigurat chiar de catre un politist. Acesta a divulgat mai multe date confidentiale din dosar si chiar i-a avertizat pe infractori cu privire la perchezitiile domiciliare. Reteaua de hakeri extinsa in Sibiu, Valcea, Brasov si Capitala a reusit sa prejudicieze mai bine de 580 de persoane. Valoarea prejudiciului este de 850 de mii de dolari. Membrii retelei de la Valcea au prejudiciat vicrtime din Spania, Portugalia, Brazilia, Mexic si Statele Unite. Cei din Brasov au vandut fictiv bunuri inexistente prin licitatii on line in tari din Europa de Est. au fost aduse la audieri 33 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liber la Ocna din mai

Sezonul de balaceala la Ocna ar putea fi deschis in luna mai. Primarul nu exclude posibilitatea ca accesul la zona de agrement sa fie permis si mai devreme daca vom avea temperaturi de vara din aprilie asa cum s-a intamplat in urma cu 2 ani. Aici lucrarile de investitii au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro