Focar de hepatita

Hila Ovidiu

Focar de hepatita virala la Avrig. 6 cazuri au fost depistate pana la ora actuala. Reprezentantii DSP in colaborare cu medicii de familie si institutiile scolare au luat deja primele masuri pentru depistarea surselor de infectie, izolarea lor si dezinfectare in scoli.

In incercarea de a preveni extinderea focarului Directia Judeteana de Sanatate Publica a intervenit alaturi de medicii de familie, reprezentantii Primariei dar si cei ai scolii in care au fost depistati copiii pentru izolarea surselor de infectie, identificarea contactilor in colectivitate si familie, vaccinarea tuturor celor din familie si colectivitate, distribuirea de materiale sanitare si de dezinfectie. Copiii bolnavi provin din Colonia Avrig, zona unde locuiesc cu preponderenta persoane de etnie roma. Acestia locuiesc in conditii necorespunzatoare, in cate o camera supravietuind si cate 9 persoane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hoti prinsi

Hotii au avut mult de munca in weekend. La fel si politistii care au fost pe urmele lor. La Avrig 3 tineri au fost prinsi in flagrant in timp ce sustrageau bunuri dintr-un magazin, iar la Sibiu un alt barbat este cercetat pentru talharie dupa ce a agresat un paznic […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro