FMI vede salariile romanilor comparabile cu cele din tarile dezvoltate

FMI da de pamant cu economia romaneasca. Specialistii spun ca tara noastra este pe marginea prapastiei si se indreapta spre o noua criza. Reprezentantii FMI arata cu degetul spre cresterile salariale ajungand chiar sa compare salariile din tara noastra cu cele din “cele mai dezvoltate tari europene”.

Specialistii Fondului Monetar International dau de pamant cu masurile luate de Guvernul romanesc si spun ca tara se afla pe marginea prapastiei si se indreapta vertiginos catre o noua criza economica. De vina pentru aceasta situatie, in viziunea FMI sunt cresterile salariale din ultimii 2 ani. Ba mai mult, acestia se iau si de programul “Prima Casa”. Din punctul lor de vedere, ambele masuri au creat dezechilibre economice.

Aceiasi specialisti atrag atentia si asupra faptului ca daca vor fi necesare taieri salariale cel mai mult vor suferit tot cei cu venituri mici.

FMI-istii recomanda masuri fiscale aspre si renuntarea la incercarile de a tine sub control cursul de schimb valutar.

Seful misiunii FMI in tara noastra este de parere ca salariile sunt la, citam: “ un nivel apropiat de cel al tarilor avansate din Uniunea Europeana”.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS