Feriti-va de capuse!!!

Hila Ovidiu

Capusele au devenit un adevarat pericol pentru sibieni. Sau cel putin asa reiese din raportul sefului DSP Sibiu. Pentru a nu avea probleme specialistii ne recomanda sa fim foarte atenti atunci cand facem  iesiri in aer liber, mai ales ca se apropie 1 mai si toata lumea o sa iasa la gratare.

Anul trecut cele mai multe cazuri de muscati de capuse au fost raportate din judetul Sibiu. Din pacate tot aici sunt si cele mai multe persoane care au fost infectate cu Lyme. Din fericire insa, actiunile de dezinsectie desfasurate pe raza municipiului  si nu numai au dus la o usoara scadere a populatiei de capuse si implicit a numarului de victime. La ora actuala dintre ghinionistii care au dat nas in nas cu insectele doar 5 sibieni au fost diagnosticati cu borelioza. Specialistii DSP atrag atentia ca cei care vor sa iasa in aer liber trebuie sa isi ia masuri de protectie. Prima dintre ele este adecvarea tinutei. Vorbim aici despre incaltaminte inchisa, pantaloni lungi si bluze care sa acopere cat mai mult din piele. Cea de-a doua este folosirea repelentilor, adica acele substante cu care ne putem da pe corp pentru a tine la distanta insectele. De asemenea este bine sa verificam hainele si corpul imediat dupa ce ne-am intors de la o iesire din aer liber. La fel de importanta este si protejarea animalelor de companie care pot cadea la fel de usor prada acestor insecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trafic restrictionat sau deviat

De luni se deviaza traficul in doua zone ale orasului. Prima dintre ele este soseaua Stefan Cel Mare, iar ceala zona noului pod de peste Cibin. La pod vor avea loc lucrari de racordare cu strada, iar pe Stefan cel mare se va turna stratul de uzura. Incepand de luni […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro