Fara artificii si petarde daca nu sunteti pirotehnisti!

Hila Ovidiu

Atentie la artificii si alte articole pirotehnice!!! Acestea nu pot fi folosite decat de persoane autorizate. Cei care nesocotesc legea in acest sens risca amenzi usturatoare si chiar dosare penale.

indxArticolele pirotehnice pot fi un adevarat pericol pentru fiecare dintre noi. Nu putine au fost cazurile in care copii au ajuns la spital dupa ce le-au explodat in mana petarde sau alte tipuri de pocnitori. Mai mult, politistii spun ca acestea nici macar nu sunt legale. Asta inseamna ca daca sunteti prinsi folosindu-le riscati sa luati amenda. Comerciantii neautorizati de pirotehnice risca amenzi si chiar dosare penale daca sunt prinsi incercand sa vanda artificii din clase interzise.
De focurile de artifcii se pot ocupa doar pirotehnisti specializati pe asa ceva. Acestia trebuie sa isi aleaga cu atentie locul unde vor face detonarile si bineinteles sa securizeze zona astfel incat nimeni sa nu poata ajunge in preajma articolelor pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sarbatori in siguranta

Pentru sarbatori in siguranta, peste 200 de politisti vor fi zilnic la datorie pana in 5 ianuarie. Politistii rutieri anunta de asemenea actiuni de amploare pe linia vitezei si consumului de alcool. Peste o mie de politisti vor fi la datorie din ultima zi a anului si pana in 5 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro