Faceti cunostinta cu Nord, cainele erou

Hila Ovidiu

A fost botezat Nord, are 2 ani si 7 luni iar la varsta sa este erou. Vorbim despre cainele care a reusit sa gaseasca sub nameti trupul neinsufletit al barbatului disparut intr-o localitate ieseana. Atat cainele cat si conductorul sau s-au intors miercuri la Sibiu. Dresorul catelului a acceptat sa dea detalii despre operatiune.

Actiunea de cautare de la Iasi a fost prima de mare amploare din viata lui Nord. Cainele de 2 ani si 7 luni poate fi considerat erou, dat fiind faptul ca el este antrenat sa gaseasca persoane aflate in viata, nu oameni inghetati, ingropati de o saptamana sub nameti. Conductorul sau, Viorel Porosanu a acceptat sa ne povesteasca firul evenimentelor. Pe alocuri zapada ajungea si la 2 metri inaltime. Timp de 22 de ore echipele de salvare au cautat aproape incontinuu fara niciun rezultat. Luni dimineata insa Nord a reusit sa gaseasca victima. Cainele erou este calificat in cautare si salvare inca din 2011. Aceasta a fost prima actiune reala la care a participat catelul. Dincolo de tragismul evenimentului, colegul sau, conductorul Porosanu este cat se poate de mandru de el. Pentru succesul misiunii, catelul a fost recompensat cu mancarea preferata. Viorel Porosanu lucreaza la Centrul Chinologic Sibiu din 1996 si a lucrat cu caini specializati in descoperirea de droguri, de explozivi,insotire patrulare sau detectare cadavre. Cu Nord a participat la un stagiu de specializare la Balea. In cadrul trainingului cainii au fost obisnuiti cu cautarea victimelor in zapada. Politistul spune insa ca este indragostit de caini din totdeauna. Dovada sta si faptul ca are acasa 2 patrupede. Rezultatul actiunii de la Iasi este rodul a sute de ore de munca, de comunicare si de antrenamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vaccinati-va cat mai puteti!!!

Ne loveste gripa. Ministerul Sanatatii a emis deja o atentionare cu privire la numarul mare de imbolnaviri inregistrate in aceasta perioada pe tot continentul european. Acestia recomanda vaccinarea urgenta impotriva gripei. Pana la aceasta ora la Sibiu au fost consumate doar jumatate din dozele de vaccin. Desi in tara noastra […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro