EXPOZITIA „DIN CARUTA”

alin

Un referent chinez, a ales sa restaureze obiecte vechi romanesti. In ultimele 2 saptamani, tineri de la mai multe centre universitare, au luat parte la un program de conservare-restaurare a monumentelor si a obiectelor din patrimoniul Muzeului ASTRA. Vineri, a avut loc si vernisajul expozitiei.

Si in aceasta vara, Muzeul ASTRA deruleaza programe de voluntariat, ce ofera tinerilor posibilitatea dezvoltarii unor competente sociale si profesionale utile. In luna iulie Muzeul ASTRA a primit trei grupuri de voluntari din centre universitare din tara si din strainatate, care au realizat lucrari de conservare-restaurare a monumentelor si a obiectelor din patrimoniul Muzeului ASTRA si au desfasurat activitati de promovare a Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale. Unul dintre cele trei grupuri prezente in aceasta perioada in Muzeul in aer liber a fost cel compus din studentii si cadrele didactice ale Universitatii Transilvania din Brasov, Facultatea de Ingineria Lemnului. Cu prilejul celei de-a doua editii a taberei „13 pentru ASTRA”, acestia au executat lucrari de restaurare a patrimoniului mobil.

Printre voluntarii restauratori se afla si un referent chinez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SPRIJIN NECONDITIONAT

Romanii care muncesc in strainatate, sunt sprijiniti de catre ITM Sibiu. In ultima perioada, inspectorii de munca au gasit mai multe nereguli la sediile firmelor din acest domeniu. Administratorii societatilor, au fost aspru sanctionati. In ultimele zile, a avut loc Campania Nationala de verificare a modului in care agentii de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro