Evaziunea fiscala “infloreste” in Romania

Hila Ovidiu

Evaziunea fiscala este in floare in Romania. O spune seful ITM Sibiu, Francisc Toroc. Acesta este de parere ca 35 la suta dintre angajatii tarii noastre activeaza intr-o zona nefiscalizata. Astfel, evaziunea fiscala ajunge la mai bine de 10 procente din produsul interrn brut al tatii.

Din pacate la noi in tara este absurd sa intrebam Cine face evaziune fiscala> mai corect este sa intrebam cine nu face??? Iar raspunsul o sa fie unul de-a dreptul catastrofal. Si asta pentru ca adesea agentii economici aleg sa se sustraga legii si sa ascunda rofitul real al companiilor pe care le detin. Estimarile nationale sunt cat se poate de sumbre. Vorbim despre aproximativ 10,3 la suta din intregul produs intern brut al tarii, procentaj nedeclarat si evident nefiscalizat. In cifre concrete asta inseamna mai bine de 12 miliarde de euro. Totusi, inainte sa ne intristam prea mult e bine sa mentionam faptul ca in 2010 spre exemplu, evaziunea fiscala romaneasca era cotata undeva la cifra de 15 miliarde de euro. Desi la nivel de tara studiile financiare arata ca 35 la suta dintre agentii economici care au angajati activeaza intr-o zona nefiscalizata la Sibiu lucrurile par sa stea ceva mai bine. Romania sta bine in comparatie cu Italia spre exemplu unde evaziunea fiscala ajunge pana la 35 la suta din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Evaziunea fiscala “infloreste” in Romania

Evaziunea fiscala este in floare in Romania. O spune seful ITM Sibiu, Francisc Toroc. Acesta este de parere ca 35 la suta dintre angajatii tarii noastre activeaza intr-o zona nefiscalizata. Astfel, evaziunea fiscala ajunge la mai bine de 10 procente din produsul interrn brut al tarii.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro