Ecograf ultramodern la Spitalul Judetean

Spitalul Judetean are de astazi un nou aparat ecograf. Montat pe sectia Medicala II, acesta va fi folosit pentru a realiza investigatii medicale pentru pacientii de pe majoritatea sectiilor din spital. Achizitia are o valoare de 460 de mii de lei. Mare parte din suma necesara achizitiei ecografului a fost donata de catre o firma sibiana.

Incepand de joi, Spitalul Judetean Sibiu a dat in functiune un aparat ecograf ultramodern. Specialistii spun ca este printre cele mai performante existente la momentul de fata in tot judetul. Amplasat pe sectia Clinica Medicala II, acesta va putea fi insa folosit pentru pacientii de pe toate sectiile. Aparatul poate fi utilizat inclusiv in depistarea patologiilor de ordin oncologic. Pentru achizitia aparatului si-a dat silinta si o firma din judet. Compania a venit practic cu cea mai mare parte a sumei necesare. Achizitia aparatului a avut o valoare de 460.000 de lei. Din aceasta suma 120.000 de lei provin de la Consiliul Judetean.

Aparatul permite realizarea de proceduri ecografice de maxima finete. In plus poate fi folosit si in procedurile cu substante de contrast. Toate ecografiile sunt noninvazive sau minim invazive.

In cursul acestui an numai pe sectia Medicala II au fost internati 500 de pacienti cu tratament de lunga durata. La acestia se adauga inca 723 internari de zi.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS