Drumetii montane in siguranta

Hila Ovidiu

Bucurosi de ultimele zile de vara si satui parca de atata mare si plaja, romanii dau iama in statiunile montane. Oamenii nu se gandesc insa ca muntele poate fi cel putin la fel de periculos ca si marea. Jandarmii montani ne spun ce trebuie sa facem pentru a avea un concediu excelent in varf de munte.

drumetii_montane01
Jandarmii spun ca inainte de a pleca intr-o drumetie montana este bine sa consultati buletinul meteo pentru zona in care va deplasati. Informatiile pot fi obtinute si de la oficiile de turism in situatia in care nu v-ati informat deja de acasa. Pregatirea fizica este esentiala. Faceti un plan de tura, calculati tronsoanele, lungimea itinerariului si altitudinea. Nu va suprasolicitati! Fie iarna, fie vara, muntele este plin de neprevazut. Nu plecati fara harta chiar daca mergeti pe drumuri trasate, nu uitati de busola, chiar gps daca sunteti intr o zona cu semnal si bineinteles imbracaminte adecvata. Intotdeauna sa aveti la dumneavoastra ceva haine groase. Chiar daca la baza muntelui sunt 30 de grade, spre varf este posibil ca temperaturile sa scada pana la 0 grade si sa va confruntati cu furtuni si vijelii. In situatia in care plecati pentru mai multe zile nu uitati sa puneti in bagaj analgezice, antibiotice, hrana si un termos cu bauturi calde. Recomandata ar fi chiar o trusa de prim ajutor. Pe timpul calatoriei hidratati-va si alimentati-va corespunzator. Pastrati contactul vizual cu celelalte persoane din grup si nu va aventurati pe poteci necunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua egalitatii femeilor

Ziua de 26 august a marcat istoria omenirii. In 1920 in Statele Unite a fost ziua in care femeile si-au castigat dreptul de a fi egale cu barbatii si implicit dreptul la vot. Ziua egalitatii femeilor se comemoreaza de 94 de ani. Le sarbatorim in martie, insa si-au castigat adevarata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro