Din 26 septembrie se vand doar instalatii termice in condensare

Hila Ovidiu

Vreti sa va puneti centrala proprie ieftina? Grabiti-va! Doar pana in 25 septembrie mai puteti cumpara centrale cu tiraj fortat. Din 26 septembrie intra in vigoare directiva europeana conform careia vor putea fi scoase la vanzare doar instalatii in condensare.

Cei care doresc sa isi puna centrala individuala mai au doar cateva saptamani pentru a putea cumpara centrale clasice. Din 26 septembrie devin obligatorii cele in condensare. Cele din urma sunt mai scumpe cam cu 1500 de lei in tara noastra, dar Uniunea Europeana crede ca sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic. Directiva europeana nu ii afecteaza pe cei care si-au montat deja centrale termice cu tiraj fortat. Acestea pot fi in continuare pastrate iar pe piata se vor mai gasi chiar si piese de schimb. Atunci cand vor decide insa sa isi schimbe centrala si acestia vor fi obligati sa isi monteze noul sistem. Specialistii spun ca investitia pentru un sistem in condensatie se amortizeaza in cativa ani. Si asta pentru ca noile centrale termice consuma mai putin gaz decat cele clasice. O centrala din noua generatie poate ajunge si la 4 mii de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Azi Sfanta Maria, maine Sfintii Ioachim si Ana

Saptamana aceasta a venit cu doua mari sarbatori pentru crestini. Prima dintre ele a avut loc marti cand s-a marcat Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica. Miercuri vor fi sarbatoriti Sfintii Ioachim si Ana. In fiecare an crestinii ortodocsi praznuiesc in data de 8 septembrie Nasterea Maicii Domnului sau […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro