DGASPC Sibiu cauta asistenti maternali!

Hila Ovidiu

Se cauta asistenti maternali profesionisti! Zeci de copilasi aflati in centrele de plasament spera sa fie integrati in viata familiala pana cand se vor gasi persoane dornice sa ii adopte. Cei care se incadreaza in conditiile specifice pentru a deveni asistent maternal se pot adresa Directiei pentru Protectia Copilului din Sibiu.

De obicei in plasament la asistentul maternal sunt dati cate doi copii cu varste apropiate. Asistentul maternal trebuie sa se comporte cu acestia ca si cum ar fi proprii copii. Practic singurii care pot opta pentru un singur copil sunt cei care iau in plasament micuti cu handicap. La momentul de fata in judetul nostru sunt dati in plasament la asistenti maternali 26 de copilasi cu nevoi speciale.

Cei care doresc sa devina asistenti maternali profesionisti trebuie sa fie in deplinatatea capacitatilor fizice si mentale, sa aiba domiciliul in Sibiu, sa aiba acces la servicii medicale si educative, sa detina o locuinta proprie si sa fie dispusi sa primeasca in plasament copii in regim de urgenta. Cei care trec cu bine peste specificul birocratic si obtin atestatul de asistent maternal profesionist vor primi salariul minim pe economie, un spor de 15 la suta pentru cel de-al doilea copil dat in plasament, alaocatia lunara de plasament in valoare de 600 de lei pentru fiecare copil in parte si chiar 900 de lei daca este vorba despre un copil cu dizabilitati si alocatia de stat pentru copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

30 de furturi din locuinta in 2 luni

Protejati-va casele! Politistii spun ca numarul furturilor de locuinta a crescut considerabil in acest an. Numai pana la inceputul lunii martie au fost raportate 30 de spargeri de locuinte. Din casele oamenilor hotii au plecat cu bani, bijuterii, electronice si electrocasnice. Politistii spun ca anul acesta s-au raportat in medie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro