Detonari de stanci pe Transfagarasan

Hila Ovidiu

O stanca de aproximativ 10 tone a fost detonata in cursul acestei zile pe Transfagarasan. Pentru derocare s-au folosit 20 de kilograme de trotil. Drumul a ramas inchis si dupa interventia pirotehnicienilor pentru a permite drumarilor sa curete asfaltul.

A fost ampla desfasurare de forte in cursul acestei zilei pe Transfagarasan unde cei de la ISU, alaturi de politisti si drumari au intervenit pentru a deroca o zona a DN7C.  Stancile stateau sa cada peste drum ca efect al ploilor din ultimele doua luni. Pentru a permite interventia traficul pe Transfagarasan a fost inchis total incepand cu ora 10.00. Genistii si-au inceput munca imediat dupa inchiderea circulatiei. A fost nevoie de derocarea unei stanci de aproximativ 10 tone. Pentru dislocarea acesteia s-au folosit aproximativ 20 de kilograme de exploziv. Misiunea a fost insa una extrem de dificila. Detonarea initiala a provocat desprinderea a doua stanci de mari dimensiuni care au cazut pe caroabil. Pentru fragmentarea si indepartarea acestora a fost nevoie de alte doua detonari suplimentare ceea ce a prelungit intervalul de inchidere a circulatiei cu inca doua ore peste ora 14.00, ora la care se anuntase initial redeschiderea circulatiei.

CNAIR a intervenit in zona imediat dupa derocare pentru curatarea drumului. A fost nevoie de 15 autobasculante care sa care aproximativ 250 de tone de arocamente de pe partea carosabila.

DN7C a fost redat traficului in jurul orei 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Feriti-va de tantari! Sunt mai periculosi decat par!!!

Virusul West Nile face ravagii si in Romania. O persoana si-a pierdut viata si alte mai bune de 20 au ajuns la spital dupa ce au fost intepate de tantari infectati. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa se fereasca de intepaturie de tantari folosind repelenti pe toata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro