Descinderi la Sibiu intr-un dosar de evaziune si spalare de bani

Noi descinderi la Sibiu! de aceasta procurorii DIICOT au cautat persoane banuite ca fac parte dintr-un grup infractional specializat pe evaziune fiscala, trafic de persoane si spalare de bani. Descindereile s-au facut in baza unui ordin europpean de ancheta solicitat de autoritatile belgiene. Prejudiciul in acest caz este estimat la 2,8 milioane de euro.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate din Alba Iulia si procurorii DIICOT au efectuat in cursul zilei de joi  6 perchezitii in municipiul Sibiu la persoane banuite de evaziune fiscala, trafic de persoane, spalare de bani si constituire de grup infractional. In urma descinderilor au fost ridicate 3 telefoane, 2 laptopuri, 7 unitati de stocare, contracte de munca, documente contabile, polite de asigurari si documente contabile. Perchezitiile au vizat atat domiciliile suspectilor cat si firme specializate pe incheierea de contracte de munca in strainatate, in special in Belgia.

De asemenea au fost aduse la audieri 8 persoane. 4 dintre ele sunt banuite de savarsirea infractiunilor iar celelalte 4 au calitatea de martor. Anchetatorii spun ca banuitii  s-ar fi folosit de firme fantoma pentru angajarea mai multor persoane in domeniul constructiilor. Descinderile s-au facut in baza unui ordin european de ancheta solicitat de catre autoritatile belgiene. Prejudiciul in acest dosar este de 2,8 milioane de euro.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS