De Pasti, mieii sibieni au mers la export

Hila Ovidiu

De Pasti, crescatorii sibieni au trimis catre export peste 20 de mii de miei. Pentru sibieni au fost sacrificati doar cateva mii de miei, dar si acestia de abia s-au vandut. Crescatorii scpun ca acest lucru se datoreaza scaderii puterii de cumparare a romanilor, dar si faptului ca, in acest an, Pastele a fost mai devreme, iarna a fost prea lunga, iar mieii nu au apucat sa creasca.

Crescatorii sibieni se plang de faptul ca, in acest an, au sacrificat foarte putini miei pentru piata interna. Doar cateva mii. Acest lucru se datoreaza faptului ca Pastele au venit mai devreme si iarna a fost cam lunga iar mieii nu au apucat sa creasca si sa se dezvolte. Insa, principalul factor care a dus la vanzari atat de scazute in judetul Sibiu, a fost puterea scazuta de cumparare a oamenilor. Cu totul altfel stau lucrurile insa cand vine vorba despre export. Peste 20 de mii de miei crescuti la Sibiu au ajuns pe mesele strainilor. Italienii in special au preferat mieii de Sibiu, dar si turcii, in ciuda faptului ca acolo animalele ajung prin intermediari, deci la preturi mult mai mari. Cel mai bine s-au vandut la export mieii de carne, din rasele “cap negru german” si tigaia, si mai putin rasa autohtona, turcana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Razie la vitezomani

In ciuda ploilor din ultimele zile, politistii rutieri sibieni au depistat, intr-o singura zi,  zeci de soferi care goneau pe soselele acoperite cu apa. Oamenii legii ii avertizeaza pe conducatorii auto ca aceste actiuni pe linia combaterii vitezei se vor desfasura toata saptamana pe drumurile nationale din judetul Sibiu.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro