Daca va fi adoptata, noua lege a pensiilor va produce schimbari majore in sistem

Hila Ovidiu

Noua lege a pensiilor schimba din temelii tot ce stiam pana acum despre varsta de pensionare sau metode de calcul. Proiectul de lege este in dezbatere publica la nivel national iar sibienii isi pot spune parerea cu privire la modificarile propuse adresandu-se Casei Judetene de Pensii Sibiu.

Noua lege a pensiilor face in sfarsit diferenta intre cei care au muncit o viata pe bani putini si cei care au muncit putin dar au pretentii sa fie asigurati financiar de catre stat la batranete. Perioada minima de cotizare este de 15 ani. Cei care indeplinsec acest stagiu vor avea dreptul la pensia minima.

Modificari apar si in cazul formulelor de calcul dar si in ceea ce privestr varsta de pensionare a femeilor. Proiectul de lege propune ca mamele care au minim 3 copii si s-au ingrijit de acestia macar pana la varsta de 16 ani pot iesi la pensie mai devreme chiar si cu 6 ani.

Proiectul noii legi a pensiilor propune si cresterea punctului, anual, pana in 2021.

Legea este in dezbatere publica. Cei care vor sa isi spuna parerea cu privire la actul normativ o pot face fie accesand site-ul ministerului fie adresandu-se Casei Judetene de Pensii Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 100 de filme la Astra Film Festival 2018

Pregatirile pentru Astra Film Festival sunt in toi. Aflat la editia cu numarul 25 evenimentul propune cinefililor  peste 100 de pelicule non-fictiune. Filmele au fost grupate pe 5 categorii competititionale. Editia aniversara de 25 de ani a Astra Film Festival se va desfasura in perioada 15-21 octombrie. Pentru editia din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro