Creste rata somajului!!!

Hila Ovidiu

Rezultatele catastrofale de la bacalaureat umplu listele de someri. Numarul celor care beneficiaza de soman a crescut in judetul nostru cu aproximativ 700 de persoane. rata somajului inregistreaza o valoare ce se se apropie de 4 la suta.

Numarul celor care nu au un loc de munca a ajuns la aproape 7300. si asta dupa ce multi dintre tinerii absolventi si-au depus somajul. Fata de luna anterioara rata somajului a crescut cu 0.37 puncte procentuale. In ceea ce priveste zona de provenienta cei mai multi oameni inscrisi pe listele somerilor sunt din Sibiu. Aici nu au un loc de munca in momentul de fata 2860 de persoane. Un numar mare de someri se inregistreaza si in Medias, Agnita sau Dumbraveni. La polul opus, cu cei mai putini someri sunt orasele Avrig cu 327 de persoane inregistrate si Cisnadie cu doar 160 de someri inregistrati. Repartizarea pe categorii socio preofesionale arata ca mai bine de 5 mii sunt muncitori, peste 1600 persoane cu studii medii si doar 615 persoane cu studii superioare. Cei mai multi someri au intre 30 si 40 de ani si provin din mediul rural. La polul opus se numara tinerii cu varste intre 25 si 30 de ani care sunt adesea preferati de angajatori chiar daca nu au experienta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coliziune in giratoriu

Un barbat a fost ranit usor dupa ce a intrat cu autoturismul intr-o alta masina, in giratorul de la intersectia strazilor Dumbravii cu Mihai Viteazu. Soferul ranit nu i-a acordat prioritate de trecere celuilalt autoturism care circula regulamentar in giratoriu. Neacordarea de prioritate a fost cauza care a dus la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro