Corina Ozon, o noua lansare la Sibiu

Deja obisnuita cu orasul de pe malul Cibinului,Corina Ozon, binecunoscuta jurnalista si scriitoare,a venit la Sibiu,sa aduca cititorilor,si implicit sibienilor,un nou roman:”Codul lui Zoran”. Lansarea cartii, a avut si scop caritabil,banii donati de cei prezenti,fiind directionati catre adapostul de noapte,aflat sub coordonarea Primariei Sibiu.

Timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti, Corina Ozon are 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă şi televiziune şi un update de 2 ani în producţie TV.Corina Ozon este  pentru a sasea oara la Sibiu.

Este o schimbare de stil, însă nu e ceva nou. „Până când mă voi vindeca de tine” și chiar „Tentații” au fluiditate și construcția unui reportaj fierbinte stins în apa binefăcătoare a literaturii. Un stil diferit este „Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”, care conține analize privind relațiile și natura umane, un fel de „dizertație” la cursurile de Dezvoltare personală pe care le urmam în acea perioadă, dar dincolo de asta este ca atunci când încerci să citești ADN-ul, e ceva inepuizabil. „Codul lui Zoran” diferă prin subiect, evident, și șochează prin personajele care fac povestea: oameni ai străzii. Cumva am făcut și aici ceea ce am făcut în seria Amanții: am intrat fără menajamente într-un univers despre care nu prea vorbim, am făcut eroi ai unei cărți personaje provenite din zone neașteptate. Accentele de thriller și policier fac tabloul complet. Cât despre renunțare, nu voi putea spune că nu voi mai scrie niciodată într-un anumit stil. Toate scrierile mele urmează un grafic al bătăilor inimii dictate de ceea ce percepe creierul într-un anumit timp. Noi, scriitorii avem o relație specială între inimă-creier-realitate,spunea Corina Ozon,intr-un interviu.

Parerile cititorilor,nu au intarziat sa apara.Codul lui Zoran este o fresca a suferintei umane,dusa pana la disparitia identitatii.Personaje aparent neinsemnate,schimonosite de durere fizica,de conflicte interioare,care le macina constinta,dar nu le distruge sufletul si nici dorinta de a renaste intr-o noua viata.Citind Codul lui Zoran nu am descoperit doar povestea trista de viata,ci insasi tristetea unor vieti,spune una dintre cititoare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS