Copii institutionalizati dupa ce s-a constatat ca mama nu ii poate ingriji corespunzator

Hila Ovidiu

Directia pentru Protectia Copilului Sibiu a decis institutionalizarea celor 7 copii care au fost la un pas sa se intoxice cu fum in weekend. Autoritatile au decis ca mama acestora i-a neglijat. Reamintim faptul ca cei 7 au ajuns la spital dupa ce s-au intoxicat cu fumul facut de o instalatie improvizata de incalzire.

In data de 8 decembrie pe strada Zavoi au fost solicitate sa intervina mai multe ambulante SMURD si SAJ pentru a prelua 7 copii dar si pe mama acestora care fusesera intoxicati dupa ce incercasera sa se incalzeasca folosind un radiator conectat la un generator pe benzina. Salvatorii au intervenit de urgenta iar cei mici au fost dusi la spitalul Luther in timp ce mama acestora a fost transportata la Spitalul Judetean. 2 zile mai tarziu, in cursul zilei de luni,cei de la Directia pentru Protectia Copilului au efectuat o ancheta pentru a vedea daca femeia isi creste copiii in conditii normale. Asa au aflat anchetatorii ca acesteia i-a mai murit un copil, in urma cu cativa ani, in urma unui incendiu, produs tot din cauza instalatiilor de incalzire improvizate. Comisia de asistenta sociala a decis preluarea celor 7 copii si adapostirea lor intr-un centru de plasament. Mama nu a opus rezistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un an de "Va vedem"

Marti a fost un an de zile de cand protestatarii din gruparea “Va Vedem” protesteaza in fata sediului PSD. Flashmob-ul de azi a fost insa unul cu totul special. S-a cantat si s-au mancat placinte. Dincolo de prieteniile legate aici, participantii spun ca vor sta de veghe inca un an […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro