Controale ptr 1 mai

Hila Ovidiu

In preajma deschiderii sezonului turistic estival, inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, intreprind actiuni de control in locatiile de interes turistic din cadrul  judetului. Acestea vizeaza obiective de alimentatie publica precum restaurante, pensiuni, cofetarii, baruri, unitati de tip fasfood si chioscuri. Cu toate ca nu s-au semnalat cazuri de toxiinfectii alimentare, inspectorii din cadrul D S V S A Sibiu, au constatat, o serie de  abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Tematica, actiunilor DSV din aceasta perioada urmareste elemente obligatorii pentru operatorii din domeniul alimentar.  Inspectorii DSV vor urmari daca unitatiile indeplinesc conditiile pentru care au fost autorizate sa functioneze, daca respecta normele de igiena in spatiile de lucru, de depozitare, a personalului angajat si a echipamentului de lucru si daca aplica luarea masurilor de combatere a insectelor, rozatoarelor, sau a altor vectori, care pot afecta salubritatea alimentelor si a consumatorilor.  In ulimele controale care au avut loc,  au fost  verificate 34 restaurante, 18 cantine, 27 cofetarii, patiserii, 23 unitati de tip fass-food, 11 unitati cu activitate de tip catering, precum si 35 chioscuri, din zonele, Rasinari – Paltinis, Ocna Sibiului, zona centrala a Municipiului Sibiu si padurea Dumbrava, Municipiul Medias, localitatiile  Avrig, Bazna, Gura Raului si Sibiel.    Deficientele constatate au fost sanctionate cu 10 amenzi in valoare de 7.400 lei aplicate la 2 restaurante, 2 fass-food-uri, 2 chioscuri, un catering si 3 comercianti persoane fizice iar 7 operatori economici au fost avertizati.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Feriti-va de capuse!!!

Capusele au devenit un adevarat pericol pentru sibieni. Sau cel putin asa reiese din raportul sefului DSP Sibiu. Pentru a nu avea probleme specialistii ne recomanda sa fim foarte atenti atunci cand facem  iesiri in aer liber, mai ales ca se apropie 1 mai si toata lumea o sa iasa […]

Din arhiva

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro