Controale pe timp de noapte

Hila Ovidiu

Firmele de paza si unitatile de garda, controlate de inspectorii ITM. 15 dintre controale s-au realizat pe timp de noapte. Un singur angajator a fost prins pe picior gresit si amendat.

Actiunea a avut ca scop identificarea angajatorilor care folosesc personal fara forme legale de angajare dar si respectarea prevederilor legate de tot ceea ce inseamna domeniul relatiilor de munca. S-a avut in vedere si respectarea timpilor de munca si de odihna dar si respectarea regulilor de sanatate si securitate in munca. Cei mai multi angajatori prinsi pe picior gresit au primit avertismente si planuri de remediere. Intr-un singur caz a fost aplicata o amenda in valoare de 5 mii de lei. Cele mai multe nereguli depistate de catre inspectorii de munca au vizat nerespectarea legii cu privire la munca de noapte, lipsa certificatului medical la angajare, lipsa registrelor de evidenta privitoare la orele prestate de salariati, neefectuarea instructajelor la locul de munca sau neacordarea de materiale igienico-sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arestat preventiv pentru furt din societate comerciala

Un tanar in varsta de 24 de ani a fost arestat preventiv fiind acuzat ca alaturi de alte doua persoane au spart un magazin din Copsa Mica de unde au furat marfa in valoare de 23 de mii de lei. Complicii retinutului sunt in continuare cautati de politisti. Fapta a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro