Controale DSP

Hila Ovidiu

Aproape 200 de producatori controlati in doar o luna. Cu asta se mandreste Serviciul de Control in Sanatate Publica din cadrul DSP Sibiu. Rezultatul controalelor a fost aplicarea a peste 150 de sanctiuni dintre care aproximativ 50 au fost amenzi.

Seria de actiuni de control a continuat si in luna aprilie. Pana la ora actuala specialistii din cadrul institutiei au luat la bani marunti 40 de unitati alimentare. Aici au fost aplicate 37 de sanctiuni dintre care 11 au fost amenzi de mai bine de 10 mii de lei. Numarul controalelor a fost intensificat in aceasta perioada in incercarea de a preveni toxiinfectiile alimentare si gastro-enteritele acute, afectiuni ce apar in urma consumului de alimente alterate. Pentru a ne proteja sanatatea controalele DSP nu sunt insa de ajuns, asa ca medicii ne recomanda sa respectam cu strictete normele de igiena, sa nu mancam legume si fructe nespalate, sa fierbem cat mai bine alimentele, sa le depozitam in spatii racoroase si mai cu seama sa verificam termentul de valabilitate al produselor alimentare pe care le cumparam. Actiunile Serviciului de Control in Sanatate Publica vor continua pana la finele saptamanii, iar inspectorii vor avea in vedere verificarea conditiilor de preparare, depozitare, transport si servire a produselor alimentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salarii de lux

4 profesori universitari din Sibiu se afla in topul celor 10 persoane cu cele mai mari venituri. Topul este insa condus de un sibian care are 6 firme iar salariul sau in 2011 a fost de 720.000 de lei. Pe locul 1 in topul sibienilor cu cele mai mari salarii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro