Contract semnat

Hila Ovidiu

Fonduri europene pentru Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Acesta va primi mai bine de 45 de milioane de lei in cadrul unui proiect pe fonduri nerambursabile ce are ca scop construirea unui centru de cercetare si telemedicina in bolice neurologice la copii. Implementarea programului se va face pe o perioad a de 28 de luni.

Spitalul pentru copii de pe Pompeiu Onofreiu va beneficia de fonduri europene. Aici se va construi un centru de cercetare si telemedicina in bolile neurologice la copii. Valoarea totala a proiectului este de peste 45 de milioane de lei. Dintre acestia aproape 37 de milioane sunt fonduri nerambursabile. Cladirea care urmeaza sa fie construita va avea demisol, parter, doua etaje si mansarda. Constructia va gazdui cinci departamente de cercetare. Primul dintre acestea este compartimentul de Neurocardiologie. Lui i se alatura un compartiment de genetica, boli metabolice si cercetare a patologiei pedriatice dar si un compartiment clinic de neurologie pediatrica. Ultimele doua compartimente vor fi cele de cercetare in neurologie si polisomnografie si cel de telemedicina si educatie medicala. Noile compartimente vor crea posibilitatea testarii si diagnosticarii cu mijloace de ultima generatie a copiilor cu afectiuni neurologice. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetati in stare de libertate

Lasati liberi chiar daca au agresat un om. Vorbim despre cei patru tineri din Dumbraveni banuiti ca ar fi membrii unei grupari infractionale recunoscuta pentru acte de violenta. Judecatoria Medias a dispus impotriva acestora doar masaura de a parasi localitatea de domiciliu. Dupa ce au fost acuzati ca au intrat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro