Consilier CJ Alba şi rude ale primarului din Roşia Montană, audiaţi pentru exploatări ilegale de aur

Hila Ovidiu

Peste 40 de persoane, între care un consilier judeţean PMP din Alba, doi nepoţi ai primarului liberal din Roşia Montană şi un lider al romilor din Apuseni, sunt audiate, marţi seară, în urma percheziţiilor privind exploatarea ilegală de aur din galerii miniere şi halde din zona Roşia Montană.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că un număr de 45 de persoane au fost ridicate şi duse pentru audieri la Alba Iulia în urma unor percheziţii făcute, marţi dimineaţă, în mai multe localităţi din Munţii Apuseni la persoane suspectate de executarea de activităţi miniere fără drept.

Prodan a spus că alte trei persoane nu au fost găsite de poliţişti şi sunt date în urmărire, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, suspecţii ridicaţi cu mandate de aducere sunt audiaţi la sediul IPJ Alba.

Luminiţa Prodan a explicat că, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat de la domiciliile suspecţilor ustensile folosite în extragerea aurului, detectoare de metale, dar şi cantitatea de peste 1,5 kilograme de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Turcan numără zilele până la DEMISIA lui Oprea, după modelul AMR

Copreşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, numără zilele rămase până la “demisia de ruşine” a vicepremierului Gavriel Oprea, invocând sintagma  AMT 7  zile, după modelul AMR-ului din armată. “În armată, oamenii cu onoare urmăreau AMR-ul până să-şi vadă familiile, până să poată ieși din rigorile unui sistem pe care şi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro