Congresul National de Psihiatrie se desfasoara in aceste zile la Sibiu

Zeci de medici psihiatri din toata tara sunt in aceste zile la Sibiu pentru a dezbate la Sibiu cele mai grele maladii care afecteaza sanatatea mintala. Specialistii in psihiatrie sunt de parere ca, din fericire, vremurile in care eram considerati un popor “cu probleme” au apus iar oamenii sunt mult mai receptivi.

Medicii psihiatri spun ca in ultimii cel putin 10 ani specializarea lor s-a modernizat simtitor.  A crescut pe de-o parte receptivitatea oamenilor in ceea ce priveste solicitarea ajutorului atunci cand se confrunta cu maladii care afecteaza sanatatea mentala, iar pe de alta parte doctorii romani s-au aliniat la sistemele de diagnoza si tratament folosite la nivel mondial.

Mai in gluma mai in serios, medicii spun ca, dupa Revolutie de exemplu, despre poporul roman se spunea ca este un popor “bolnav”. La diagnoza se foloseau anumiti indici cum ar fi incidenta alcoolismului, rata suicidului si prezenta bolilor psihice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Atentie la...capuse

Capusele incep sa isi faca simtita prezenta. In ultimele doua saptamani  a crescu numarul persoanelor care au ajuns pe mana medicilor dupa ce au fost intepati de temutele insecte. Vremea rece si ploioasa a facut din fericire ca numarul victimelor sa fie mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro