Combaterea evaziunii fiscale, o problema spinoasa

Hila Ovidiu

La Sibiu mai multe institutii si-au dat mana pentru combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei si a spalarii banilor. Dupa un an de munca asidua, politistii, angajatii de la vama, de la garda financiara si de la finante si-au prezentat primele rezultate. Rezultatul? Marfa confiscata, sanctiuni peste sanctiuni si dosare penale. Reprezentantii institutiilor de control recunosc insa ca eforturile lor nu au rezolvat pe deplin problema.

Evaziunea fiscala si contrabanda sunt doua dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta tara noastra la ora actuala. In incercarea de a le combate mai multe institutii sibiene si-au dat mana si au incercat sa ii prinda pe cei care incearca legea. Este de-a dreptul surprinzatoare ingeniozitatea romanilor cand vine vorba despre modul in care au incercat sa fenteze legea si sa nu declare marfa pe care o vindeau sau sa nu plateasca taxe si impozite pentru ea. In combaterea evaziunii fiscale s-au implicat activ si cei de la Garda Financiara. Acestia au luat la bani marunti tot ceea ce se vinde. De la batuturi, bijuteriim cafea, carne cereale, legume, fructe si pana la masini aduse in tara. Nici vamesii sibieni nu au mai avut liniste in ultimul an si jumatate. Acestia au avut de luptat cu cei care fraudau statul in diferite modalitati. S-a actionat pe linia combaterii contrabandei si a fraudei vamale dar si pe linia incalcarii legislatiei vamale in domeniul produselor accizabile. Cei care au fost prinsi incalcand legea s-au ales cu dosare penale. Problema evaziunii fiscale este din pacate departe de a fi rezolvata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tren in pericol

Trei barbati sunt cercetati pentru furt calificat dupa ce au sustras doua coloane de telefonie CFR si bucati de cale ferata. Acestia au fost retinuti de politistii din cadrul Biroul Judetean de Politie Transporturi Sibiu. Cei 3 barbati sunt suspectii furtului a doua coloane de telefonie CFR. In cursul noptii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro