Comandament de deszăpezire activat la Aeroportul Sibiu

Hila Ovidiu

Aeroportul Internaţional Sibiu (AIS) a activat Comandamentul de deszăpezire pentru asigurarea operaţionalităţii în condiţii de siguranţă, pe perioada sezonului rece.

Prima zăpadă consistentă căzută la Sibiu nu a afectat activitatea zborurilor, potrivit oficialilor AIS.

“Aeroportul asigură pasagerii și companiile aeriene că sunt mobilizate toate echipamentele și tot personalul specializat pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor pe timp de iarnă”, spune directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gîrdea.

Potrivit AIS, au fost create echipele de intervenţie, cu personal suplimentar, în funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, şi au fost efectuate instruirile periodice.

Angajaţii aeroportului au la dispoziţie 9 utilaje de intervenţie, dintre care 7 utilaje de deszăpezire şi două pentru degivrarea aeronavelor.

Judeţul Sibiu se află sub Cod Galben de ninsori abundente pănă joi dimineaţa, potrivit ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doar nouă maşini de deszăpezire scoase pe străzile Sibiului

Firmele care asigură deszăpezirea în Sibiu şi Păltiniş au scos joi dimineaţa doar nouă maşini de intervenţie pentru curăţarea străzilor din oraş şi a drumurilor din staţiunea montană. Firmele SC Schuster & Co Ecologic SRL şi SC Getesib SRL fac deszăpezirea în Sibiu cu şapte maşini iar alte două utilaje […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro