Cod galben de precipitatii, cod portocaliu de inundatii!

stiri redactie

Nu scapam de vremea rea! Meteorologii au emis o noua avertizare de cod galben de vreme rea. In alerta sunt si hidrologii.  24 de judete printre care si Sibiul sunt sub cod portocaliu de inundatii!

25 de judete sunt in intregime sub incidenta codului galben de vreme rea si alte doua judete sunt afectate partial. Conform ultimelor actualizari, ANM anunta ca vremea rea se mentine cel putin pana in 7 iunie la ora 23.00.  In acest interval de timp se anunta ploi cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce se pot transforma in vijelii si, pe alocuri, caderi de grindina.

Izolat cantitatile de apa pot ajunge pana la 40 de litri pe metrul patrat.

Ingrijorati de fenomenele meteo sunt si hidrologii. Acestia au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii valabil pana in 6 iunie la ora 16.00 in mai bine de 20 de judete printre care si Sibiul. Sunt asteptate importante scurgeri de pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici, inundatii locale si cresteri de debite pe raurile mari cum ar fi Oltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Saptamana prevenirii criminalitatii

Nu scapam de vremea rea! Meteorologii au emis o noua avertizare de cod galben de vreme rea. In alerta sunt si hidrologii.  24 de judete printre care si Sibiul sunt sub cod portocaliu de inundatii! 25 de judete sunt in intregime sub incidenta codului galben de vreme rea si alte […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro