Clasa pregatitoare intre gradinita si scoala

Hila Ovidiu

Clasa pregatitoare ar putea reveni la gradinita. Sau cel putin asa sunstine Ecaterina Andronescu Ministrul Educatiei. Asta ar insemna ca toata munca depusa in aceasta vara pentru a face rost de spatii si mobilier pentru cea numita initial clasa 0 ar fi irosita. Anul acesta au fost create 189 de clase pregatitoare.

Fiecare ministru are propriile conceptii si idei despre invatamantul romanesc. Cu asta ne-am obisnuit cu totii. Dar parca sa ne jucam de-a uite pregatitoarea, nu e pregatitoarea e  chiar prea de tot. pe scurt, daca Funeriu a trimis-o la scoala, Andronescu ar putea-o duce inapoi la gradinita. Pana aici toate buns si frumoase numai ca…transformarea grupei pregatitoare in clasa pregatitoare a costat sute de milioane de lei, a adus la exasperae inspectorii scolari si directorii de scoli care au trebuit sa scoata de nicaieri spatii de clasa si mobilier si mai cu seama i-a facut pe cei mici sa devina scolari la varsta cand inca se mai puteau considera copii fara nicio grija. Despre aceasta situatiei liderii ISJ Sibiu refuza oarecum sa comenteze direct. Tin sa mentioneze insa ca, pana si dumnealor se mira de faptul ca au reusit sa puna clasa pregatitoare in functiune intr-un timp atat de scurt. Pentru anul scolar 2012-2013 au fost formate 198 de clase in care invata 2815 elevi din judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Young Markets la Sibiu

Specialisti in domeniul economic din se afla in aceste zile la Sibiu pentru a participa la conferinta Young Markets, cea mai importanta intalnire financiara organizata la noi dupa Revolutia din `89. Evenimentul ce a inceput miercuri se va desfasura pana in data de 21 septembrie. Specialistii financiari vor incerca sa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro