Cetatean de onoare

Hila Ovidiu

Parintele academician doctor Mircea Pacurariu este de marti cetatean de onoare al orasului Sibiu. Distinctia i-a fost acordata acestuia pentru meritele deosebite pe care le-a avut in folosul comunitatii. Decoratia i-a fost inmanata alaturi de cheia orasului de insusi primarul Klaus Iohannis.

Sibiul are de marti inca un cetatean de onoare. Este vorba despre Parintele Academician Doctor Mircea Pacurariu. Decoratia i-a fost acordata pentru toate activitatile pe care acesta le-a realizat in cei 70 de ani de existenta. Mircea Pacutariu s-a nascut judetul Hunedoara, fiind fiu al unui preot. Dupa ce a fost exmatriculat de la Facultatea de Istorie din Cluj acesta a absolvit teologia la Sibiu. De aici intreaga sa viata si-a pus-o in slujba comunitatii sibiene. Preotul nu este insa la prima decorare. In 1997 acesta a fost numit membru corespondent al Academiei Romane fiind cel de-al 16-lea profesor de teologie de la Sibiu ce s-a bucurat de aceasta onoare. De asemenea acesta a mai primit diferite distincii cum ar fi Crucea Patriarhala, ordinul Steaua Romaniei in grad de ofiter sau Crucea Saguniana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Parada militara si la Sibiu

Ziua de 1 Decembrie aduce la Sibiu si prima parada militara in adevaratul sens al cuvantului. Aceasta va fi prima zi nationala cand toate unitatile militare se vor prezenta publicului larg. Vor defila cel putin 500 de reprezentanti ai armatei. De altfel, intreaga zi va fi incarcata de evenimente dedicate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro