Cei mai multi someri din Sibiu au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani

Hila Ovidiu

La Sibiu cei mai multi oameni fara locuri de munca au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Pare greu de crezut insa explicatia este una halucinanta. Ne-o ofera chiar seful Ajofm Sibiu.

In judetul nostru cei mai multi someri au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Pare socant, insa cei mai multi dintre cei trecuti de 40 de ani au prins anii de dinainte de revolutie cand nu se punea accent pe calificare profesionala. Asa se face ca dupa privatizari oamenii nu si-au mai gasit un loc pe piata muncii.
De cealalata parte sunt insa tinerii care ajuns la momentul de fata la varsta de 30 de ani nu mai accepta orice loc de munca si nici o remuneratie care sa nu ii asigure cel putin un trai decent. De cele mai multe ori acestia prefera sa ramana ca someri neindemnizati si sa vaneze cea mai buna oportunitate decat sa presteze in companii si pe posturi care nu li se potrivesc sau care nu ii remunereaza suficient. La momentu de fata in judetul nostru sunt inregistrati mai bine de 7 mii de someri. Chiar si asa rata somajului este mult sub media pe tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numarul cazurilor de hepatita virala a ajuns la 13

La mai bine de o luna de cand a izbucnit focarul de hepatita virala de la Cristian continua sa faca victime. De aceasta data este vorba despre un adult. Persoana este internata sub tratament in spital. Boala mainilor murdare nu tine cont de varsta. Dupa ce 12 copii din Cristian […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro