Cateva milioane de romani sufera de obezitate!

Hila Ovidiu

Dupa explozia fast-food-urilor in tara noastra, incepem sa ne confruntam si cu efectele nocive ale acestei afaceri infloritoare. Obezitatea este unul dintre ele. La ora actuala 4 milioane de romani se lupta cu aceasta boala. Alimentatia nesanatoasa si sedentarismul sunt principalii factori care duc la obezitate.

In timp ce patronii de fast-food-uri isi freaca mainile satisfacuti de profiturile tot mai mari, consumatorii de astfel de alimente ingroasa randurile in salile de asteptare ale cabineteleor de endocrinologie si nutritie. Si asta pentru ca la ora actuala obezitatea a devenit o problema nationala. Ultimele studii arata ca 4 milioane de romani lupta la ora actuala cu greutatea in exces.  Dintre acestia 30 la suta sunt femei si 20 la suta sunt barbati. Putini stiu insa ca obezitatea are la baza prea mult stres, prea putina odihna, o alimentatie defectuoasa si ceva mai rar probleme ereditare sau alti factori psihologici sau de mediu. Pentru a preveni aparitia obezitatii medicii recomanda o alimentatie cat mai variata si cat mai multa miscare. Obezitatea duce adesea la probleme ale oaselor, diabet, boli de inima si multe alte complicatii care pot ajunge pana la deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A crescut numarul somerilor

Somajul creste si la Sibiu. 170 de persoane au ingrosat randurile celor fara un loc de munca in luna trecuta. La ora actuala rata somajului a ajuns la 4, 39 la suta, numarand aproape 8200 de someri. In ciuda eforturilor  depuse de catre Agentia Judetean pentru Ocuparea Fortei de Munca, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro