Campanie de vaccinare impotriva rujeolei

Directia de Sanatate Publica a plecat in cautarea tuturor copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani care nu au fost pana acum vaccinati de rujeola. In ajutor le vor sari si cei din administratiile locale. Se spera ca prin aceasta campanie de vaccinare sa se evite extinderea epidemiei.

Pentru succesul campaniei de vaccinare si-au dat mana reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica din Sibiu, medici de familie si chiar reprezentanti ai administratiilor locale. Vorbim aici despre asistenti sociali, asistenti comunitari, mediatori sanitari sau reprezentanti ai romilor. Se are in vedere recuperarea la vaccinare a tuturor copiilor cu varste de pana in 9 ani care nu au fost imunizati impotriva rujeolei. La momentul de fata in intreg judetul sunt cateva mii de doze de vaccin care asteapta sa fie folosite. Ultimele doua transe de imunizant au fost trimise de catre Minister spre Sibiu in saptamanile anterioare. Catagrafierea nevaccinatilor se va face pana marti dimineata.

Masurile de urgenta au fost luate in incercarea de a stopa extinderea epidemiei de rujeola care bantuie Romania de luni bune. De la inceputul anului si pana in prezent mai multi copii nevaccinati si-au pierdut viata din cauza complicatiilor date de aceasta boala.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS