Au fost finalizate lucrarile la Ambulatoriu

Hila Ovidiu

Incepute in urma cu aproape 2 ani lucrarile la vechea policlinica au fost in mare parte finalizate. Aceasta a fost transformata laora actuala intr-un Ambulatoriu complet modern care va gazdui toate specializarile medicale cu exceptia celei de cardiologie si cele de ginecologie. Investitia totala este de peste 7,8 milioane de lei. Centrul medical va fi dat in folosinta in data de 1 martie.

Contractul de lucrari la fosta Policlinica a fost semnat la inceputul verii lui 2010 si dupa 3 luni au inceput lucrarile. Initiatoarea acestui proiect a fost doamna Minerva Boitan, director de spital la acea vreme. De atunci conducerea spitalului ia fost scbimbata de mai multe ori, insa toti managerii institutiei sanitare si-au dat interesul pentru modernizarea Ambulatoriului. Modernizarea cladirii spitalicesti a fost facuta cu fonduri europene. Valoarea totala a lucrarilor a fost de peste 7,8 milioane de lei, dintre care 5,7 au reprezentat fonduri nerambursabile. Sectia de Ambulatoriu 1 a Spitalului Clinic Judetean Sibiu a beneficiat de lucrari de reabilitare, consolidare si mansardare. Pentru aceste lucrari insa a fost nevoie de dezafectarea totala a cladirii asa ca toti medicii care lucraru aici au fost nevoiti sa isi desfasoare activitatea prin alte sectii. Lucrarile intinse pe aproximativ doi ani au presupus suprabetonare plansee, pavare pardoseli cu covor tip pvc, montare marmura pe casa scarii, inlocuirea tamplariei, construirea si montarea liftului, dotarea grupurilor sanitare, inlocuirea tuturor instalatiilor termice si electrice. Mansarda are o suprafata de peste 400 de metri patrati. Aici vor functiona 16 cabinete. De asemenea a fost construit un lift menit sa faciliteze accesul pacientilor. Printre echipamentele nou achizitionate care vor dota institutia sanitara se numara o combina orl, doua audiometre, o combina oftalmologica, mai multe tipuri de EKG-uri, un ecograf color dotat cu doppler, un electrocauter cu inalta frecventa si mai multe mese de consultatie moderne. Cladirea va deveni functionala incepand cu data de 1 martie. La subsolul cladirii se vor afla vestiarele si arhiva, la parter va fi un cabinet de ortopedie, o sala de fhipsa, un spatiu pentru radiologie, dar si cabinetele de chirurgie plastica si neurochirurgie. Etajul I va gazdui sectiile de citologie, neurologie, fizioterapie, diabet-nutritie si comisia de expertiza a capacitatii de munca. Cel de-al doilea nivel va fi compus dintr-un cabinet de orl, unul de medicina muncii dar si unul de dermatologie si altul de ofltalmologie. La mansarda vor fi cabinetele de oncologie, chirurgie, urologie, hiv, gastroenterologie, medicina interna, alergologie, endocrinologie, nefrologie si hematologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiecte ...jurnalistice

Jurnalistii de maine isi prezinta primele proiecte. Tinerii care vor sa lucreze in televiziune au facut mai multe filmulete documentare pe care le-au oferit miercuri spre vizionare. Cu o parte din acestea ei vor participa la un concurs de profil din Berlin. Tinerii studenti de la Jurnalistica au muncit o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro