Atentie! Canicula ucide!!!

Hila Ovidiu

De marti soarele incinge pentru inca doua saptamani mercurul din termometre. Dat fiind faptul ca ne asteapta noi episoade de canicula, medicii ne recomanda sa acordam o atentie deosebita sanatatii in aceasta perioada. In urma ultimului episod de canicula din tara noastra mai multe persoane si-au pierdut viata si alte cateva mii au necesitat internare in spital.

imagesCel mai recent episod de canicula, inregistrat in luna iulie, a facut ravagii printre romani. Mii de oameni au ajuns la spital cu insolatii si lipotimii. Ba mai mult, au fost si romani care si-au pierdut viata din cauza caldurii. Dat fiind faptul ca si luna august se anunta una cu temperaturi extrem de ridicate, medicii ii sfatuiesc pe oameni sa acorde maxima importanta sanatatii. In cazul cardiacilor se recomanda evitarea deplasarilor prin soare in intervalul orar 11.00-17.00, in cazul batranilor singuri este bine ca vecinii sa ii viziteze pentru a vedea daca sunt bine, iar in cazul celor mici se recomanda evitarea scaldatului la orele pranzului cand temperaturile sunt ridicate iar contactul brusc cu apa rece poate provoca socuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vara lunga si fierbinte

Vara se prelungeste in acest an pana la finele lunii septembrie. Partea proasta este ca si precipitatiile se vor lasa cam mult asteptate. Meteorologii spun ca vara lui 2015 ar putea fi cea mai fierbinte din ultimii 100 de ani. Ne asteapta o vara lunga si fierbinte asa cum putine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro