ARGEŞ – ACTIVITĂŢI ALE IJP

stiri redactie

Reţinut de poliţişti

În ziua de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt, și au reținut un minor de 17 ani, din Băiculești.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 9 mai a.c., în jurul orei 12:00, profitând de faptul că autoturismul persoanei vătămate avea ușile deschise, minorul ar fi sustras un portofel care conținea documente și o sumă de bani.

În ziua de 14 mai a.c., minorul a fost identificat cu ajutorul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, iar după administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi respectare a recomandărilor pentru agenţii comerciali şi clienţi în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a sumei de 65 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează:

-2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare totală de 3.000 de lei, fiind dispusă ridicarea sumei totale de 65 de lei;

-o sancțiune contravențională conform Legii 12/1991, privind combaterea activităților de comerț ilicit, în valoare totală de 2.000 de lei, fiind retrase de la comercializare, în vederea distrugerii, mai multe produse lactate a căror valabilitate era expirată.

Cu aceeași ocazie, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 65.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 13 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 26 de ani, din Cetățeni, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 138 km/h.

Bărbatul a fost sancționat conform OUG195/2002R cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

  •  

Societate sancționată pentru nereguli silvice

În ziua de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Dragoslavele, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În urma verificărilor s-a constatat că societatea a expediat material lemnos fără a emite documente de însoţire a transportului.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind confiscată valoric cantitatea de peste 9 mc material lemnos, în valoare de peste 2600 de lei.

  •  

Deținea material lemnos fără documente legale

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, care depozitase o cantitate de material lemnos pe raza localității Dragoslavele.

Bărbatul nu a putut justifica proveniența legală a materialului lemnos, care a fost evaluat de un specialist silvic la cantitatea de 5,12 metri cubi,

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, au fost aplicată măsura complementară de confiscare a cantităţii de peste 5 metri cubi de material lemnos, care a fost predată Ocolului Silvic Dragoslavele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Situaţia Covid 19, în judeţul Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3430 de teste.În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 442 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 414 adulți și 28copii) și 1724 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro