ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

  •  

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 23 de ani, din Cepari, care conducea un autoturism pe strada Rm. Vâlcea din municipiul Curtea de Argeș, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 29 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism pe strada Elena Cuza de pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

  •  

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., un bărbat de 28 de ani, din Bălilești, a fost depistat în trafic, pe raza localității Vlădești, conducând un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Reamintim că în ziua de 09 octombrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, într-o altă cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept și uz de fals, ulterior fiind dispuse măsurile preventive ale controlului judiciar pentru 60 de zile, respectiv arest la domiciliu.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.

  •  

Mandat pus în executare de poliţişti

În ziua de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 66 de ani, din Teiu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Bărbatul a fost încarcerat.

  •  

Activități de combatere a comerțului ilicit

În ziua de 27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu reprezentanți ai Oficiului pentru Protecție Consumatorului Argeș, au acționat, pe raza de competență, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, pentru protecția consumatorului în raport cu activitatea prestată de agenții economici, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Astfel, polițiștii au verificat agenții economici din zona de competență, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, fiind confiscată suma totală de 386 de lei.

Una dintre sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată, conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit, ca urmare a faptului că au fost depistate 180 de kg de legume și fructe expuse spre vânzare, fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost sancționate contravențional două angajate ale societății respective, cu amenzi în cuantum de 500 de lei, pentru pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

  •  

Activități de combatere a delictelor silvice

În ziua de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au acționat, în localitatea Corbi, pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au depistat un bărbat de 57 de ani, din Vlădești, care transporta, cu un ansamblu auto format din autoutilitară cu macara și remorcă, cantitatea totală de 38,73 mc de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform Legii nr.46/2008, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești.

De asemenea, ansamblul auto, folosit la transportul materialului lemnos, a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

  •  

În ziua de 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Domnești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice, ocazie cu care au depistat un tânăr de 22 de ani, din Domnești, care transporta cu o autoutilitară, pe raza localității de domiciliu, 3,5 mc de material lemnos, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Tânărul a fost sancționat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Domnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Un caz confirmat de infectare cu coronavirus (COVID-19) la Tribunalul Sibiu

Azi, 28 octombrie 2020, un angajat al Tribunalului Sibiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la unitatea medicală în vederea testării. A fost declanșată ancheta epidemiologică urmând să fie aplicate în continuare măsurile recomandate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.             Până în prezent […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro