ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Reținuți de polițiști

În seara zilei de 18 octombrie a.c., polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la faptul că trei bărbați ar fi fost surprinși în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un magazin.

La fața locului au intervenit cu operativitate polițiștii Secției 3 Poliție Pitești, care au reușit prinderea a doi dintre cei trei, iar în scurt timp, a fost identificat și prins și al treilea bărbat, toți fiind conduși la sediul poliției.

În urma cercetărilor, desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, s-a stabilit că cei trei bărbați, respectiv de 44 de ani, din Chiajna, județul Ilfov, de 40 de ani, din București și de 25 de ani, din București, ar fi desprins elementele de siguranță de pe bunurile sustrase și ar fi încercat să părăsească incinta magazinului, prin distragerea atenției angajaților, fiind surprinși de personalul de pază. În această împrejurare, bărbatul de 25 de ani ar fi amenințat cu un cuțit mai multe persoane, pentru a-și asigura scăparea.

După administrarea probatoriului, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

În noaptea de 18 spre 19 octombrie a.c., aproape de miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au intervenit la locul producerii unui eveniment rutier, pe DJ 504 de pe raza localității Popești.

Din primele verificări, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate, ar fi condus un autoturism, din direcția Pitești către Izvoru, fără a poseda permis de conducere și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție de mers.

Cu ocazia verificărilor, tânărul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier, au fost rănite ușor două persoane, respectiv un bărbat de 41 de ani, din Costești, pasager în același autoturism cu tânărul, precum și o femeie de 29 de ani, pasageră în al doilea autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără drept și refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, conform art. 196, 335 și 337 din Codul Penal.

După administrarea probatoriului, în cursul dimineții, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a tânărului, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

  •  

Activităţi de combatere a comerţului ilicit

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu polițiștii Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, au acționat pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, verificarea legalității activităților economice, precum și pentru respectarea obligațiilor specifice agenților economici, conform măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Au fost verificați agenți economici din zona pieţei Ceair, cu precădere cei care comercializează legume și fructe, vizând legalitatea și conformitatea documentelor de producător, a actelor de proveniență și a modului de comercializare, precum și respectarea prevederilor legale privind măsurile de combatere a coronavirusului.

În urma neregulilor constatate atât la societăţi comerciale cât şi la producători agricoli, poliţiştii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.000 de lei, după cum urmează:  

– 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.000 de lei, au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit;

– 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 252/2003, privind registrul unic de control.

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 16 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea fără drept

În ziua de 18 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe strada Ion Mihalache de pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

În ziua de 18 octombrie a.c., în jurul ori 17:00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Leordeni au depistat un tânăr de 18 ani, din Rătești, care conducea o autoutilitară pe DJ 702G, de pe raza localității de domiciliu, fără a deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

  •  

Transporta mai mult lemn decât în documente

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Berevoești, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos.

Cel în cauză a prezentat pentru verificări un document care justifica o cantitate de aproximativ 4 metri cubi de material lemnos. În urma evaluării cantității aflate în mijlocul de transport, s-a stabilit că acesta avea încârcată cantitatea de 1 metru cub de material lemnos peste cea justificată cu documente.

Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar cantitatea nejustificată cu documente legale a fost confiscată și predată reprezentantului Ocolului Silvic Domnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Rata incidenţei cumulate în localităţile judeţului

Vă informăm că la nivelul județului Sibiu, rata incidenței cumulate, astăzi, 19 octombrie a.c. este de 1,76/1000 locuitori, iar în ceea ce privește rata incidenței cumulate la nivelul UAT-urilor în perioada 05.10 – 19.10.2020 este următoarea: APOLDU DE JOS 5,33 MERGHINDEAL 3,63 ARPAŞU DE JOS 3,09 MUNICIPIUL SIBIU 2,84 ORAŞ […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro