ARGEŞ – Acţiuni ale IJP

stiri redactie

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

  •  

Conducea cu viteză excesivă

Poliţiştii Biroul Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 37 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe DN 73 Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu o viteză de 120 km/h, în localitate.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu suma de 1.305 lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile.

  •  

Transporta persoane având inspecţia tehnică periodică expirată

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti au depistat un bărbat de 27 de ani, din Piteşti, care transporta persoane, având valabilitatea inspecţiei tehnice periodice expirată.

Totodată, din verificări s-a stabilit că acesta efectua transport de persoane fără a respecta obligaţia scoaterii din funcţiune a aparatului de taxat şi a înlăturării lampei taxi.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 1.370 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice şi a Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim taxi, fiind aplicate măsurile complementare de reţinere a certificatului de înmatriculare, respectiv reţinerea autorizaţiei taxi şi a ecusoanelor aferente, în vederea suspendării de către autoritatea emitentă.

Aspecte legale: art.143, alin.4 din Legea 38/2003 privind transportul de persoane în regim taxi, prevede că :

,,Autorizaţia taxi poate fi suspendată odată cu ecusoanele aferente, pentru 1-3 luni, în următoarele cazuri:

[…] 

b) a expirat valabilitatea inspecției tehnice periodice;

c) sunt încălcate prevederile privind modul de tarifare a serviciului, care defavorizează clientul sau vizează evaziunea fiscală;

[…]”

  •  

Conducea sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 49 de ani, din Pitești, care a condus un autoturism pe DJ 731I, pe raza comunei Mălureni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

  •  

Conducea fără drept

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 30 de ani, din aceeaşi localitate, care conducea un autoturism pe DJ 704B, având permisul de conducere anulat.

Totodată, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 şi 337 din Codul Penal.

  •  

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 14 iunie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 6 persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 77 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice cu 2 atelaje şi 4 autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 3.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 5 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VÂLCEA - Situaţia Covid 19

In data de 16.06.2020, situatia pacientilor confirmati Covid19 si internati in Spitalul Judetean de Urgenta Valcea ramane neschimbata fata de 15.06.2020 si se prezinta in felul urmator: La sectia Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea se afla internati 2 pacienti confirmati Covid19:  unul este asimptomatic, iar al doilea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro