Aproape 80 de sibieni gazduiti de centrul Sfanta Ana

Aproape 80 de sibieni au beneficiat in ultimele 9 luni de serviciile Centrului de Primire in Regim de Urgenta pentru Victimele Violentei Domestice „Sfanta Ana”. Vorbim despe femei si copii care au fugit din propria casa in incercarea de a scapa de batai, injurii si alte forme de violenta. Multe dintre mamicile care au solicitat sprijin au reusit acum sa se puna pe picioare, sa isi gaseasca locuri de munca, sa isi inchirieze locuinte si sa isi creasca odraslele intr-un mediu sanatos.

Centrul Sfanta Ana s-a deschis in acest an la data de 1 februarie. De atunci si pana in prezent 18 mame insotite de 59 de copii s-au adapostit acolo in incercarea de a fugi din calea agresorilor. In majoritatea cazurilor dupa ce au primit sprijin si consiliere mamele au pornit pe drumul lor, construindu-si o viata noua. Unele au cerut ajutor rudelor, altele si-au inchiriat locuinte si si-au gasit locuri de muncca, totul pentru a putea sa-si creasca copiii in liniste. Au fost insa si cazuri in care femeile insotite de cei mici, la rugamintile agresorilor au revenit la domiciliul conjugal. Este foarte posibil insa ca si in cazul acestora sotii sa fi renuntat la actele de violenta pentru ca pana la momentul de fata niciuna dintre femeile care au cerut ajtuto Centrului nu au revenit ulterior ca victime ale abuzurilor si violentei.

In fiecare an la data de 25 noiembrie este marcata Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Impotriva Femeii. Cu acest prilej se fac informari si seminarii menite sa le ajute pe femei sa inteleaga ca nu este normal sa stea langa un barbat care le agreseaza fizic.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS