Aproape 100 de bolnavi de Lyme

Hila Ovidiu

Mii de sibieni au fost muscati de capuse in ultimul an. O parte dintre acestia au avut ghinionul de a fi infectati cu boala Lyme. Pana la momentul de fata, 94 de persoane au fost diagnisticate cu aceasta boala. Cei mai multi dintre ei si-au depistat boala in luna iulie.

Aproape 100 de dibieni au avut ghinionul de a fi diagnosticati cu boala Lyme dupa ce au fost intepati de capuse. Dintre acestia cei mai multi au fost muscati luna trecuta vorbim despre 38 de persoane din totalul de 94. 4 dintre cei diagnosticati cu Lyme sunt copii cu vatste intre 5 si 9 ani in timp ce alti 3 au varste intre 15 si 19 ani. Cei mai multi infectati au varste intre 55 si 64 de ani. Pe tot parcursul anului trecut in judetul nostru 161 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta boala. In urma cu doi ani doar 69 de persoane au primit acest diagnostic. Numarul intepatilor de capuse si implicit cel al bolnavilor de Lyme este posibil sa creasca si mai mult in luna septembrie cand se apropie cel de-al doilea val de capuse ajunse la maturitate. Pentru a fi feriti de astfel de situatii neplacute specialistii ne recomanda sa evitam zonele cu vegetatie deasa, sa purtam haine lungi, incaltaminte inchisa si sa folosim repelenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Recensamant, date preliminarii

Datele recensamantului ies incet, incet la lumina. INS a facut vineri publicve rezultatele preliminare. Conform ultimelor informatii populatia stabila a tarii este de 19 milioane de oameni. Aproape 376 de mii dintre acestia sunt sibieni. Conform datelor funrizate vineri de catre Comisia Judeteana pentru Recensamantul Populatiei si al locuintelor din […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro