Apa din Alma testata in zilele urmatoare

Hila Ovidiu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si-a dat din nou intalnire vineri pentru a dezbate problema apei poluate din localitatea Alma. Pana la acest moment apa nu este inca potabila dar au fost montate niste filtre pentru curatarea apei. Saptamana urmatoare se vor face teste si daca totul este in regula oamenii vor putea folosi din nou apa de la robinet. Pana atunci furnizorul de apa este obligat sa asigure locuitorilor cate 2 litri de apa potabila de persoana. Comitetul judetean pentru Situatii de Urgenta si-a dat pentru a treia oara intalnire in ultimele doua saptamani in incercarea de a gasi cele mai bune solutii pentru problema apei poluate de la Alma. Reamintim faptul ca vineri s-a implinit o saptamana de cand s-a facut public faptul ca apa din localitate este infestata cu amoniu, prin urmare nu este potabila. Cei de la Directia de Sanatate Publica spun ca pana acum nimeni nu a ajuns la spital pentru ca simtind mirosul si gustul alterat, oamenii nu au baut apa. Acestora le-a fost asigurata apa potabila imbuteliata mai intai de catre Consiliul Judetean iar mai apoi de catre operatorul de apa din zona. La momentul de fata se fac actiuni de potabilizare a apei. Continutul de nitriti este monitorizat zilnic, se vor face masuratori si saptamana viitoare iar la momentul la care apa va fi buna de baut populatia va fi anuntata.
Reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-au ferit insa sa faca aproximari cu privire la timpul care se va mai scurge pana cand cei mai bine de 500 de locutori din Alma vor putea consuma din nou apa de la robinet.
Pana la momentul de fata nu se stie cu siguranta care este sursa de poluare cu amoniu. In zona isi desfasoara activitatea si un crescator de bovine. Acesta alaturi de cei de la Directia Sanitar Veterinara au luat masuri suplimentare de preventie pentru a se asigura ca poluarea nu provine din crescatoria omului.
Reprezentantii DSVSA spun ca nu de la aceasta ferma s-ar fi produs poluarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cu TIR-ul in casa

Accident la Miercurea. Un sofer a intrat cu TIR-ul intr-o casa. Din fericire evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. O casa din Miercurea aproape ca a fost pusa la pamant de un sofer care si-a “parcat” fara sa vrea jumatate din TIR in imobil. Conducatorul auto din Bihor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro