Amenzi pe legea picnicului

Hila Ovidiu

Se anunta amenzi drastice pentru cei care ies la iarba verde si nu respecta legea picnicului. Desi nu au fost amenajate spatii speciale pentru gratare, Comisarii de la garda de mediu spun ca sibienii sunt obligati sa curete locul la plecare si sa nu polueze apa din rauri.

Deschiderea sezonului turistic si perioada zilelor libere 28 aprilie – 1 mai, impun masuri speciale de monitorizare si control a zonelor in care romanii obisnuiesc sa petreaca ocazional timpul liber. In acest context comisari ai Garzii de Mediu, impreuna cu reprezentanti ai Politiei locale, Jandarmeriei si Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu vor organiza actiuni de patrulare in zonele cu afluenta a activitatii de picnic. Conform Legii54/2012 autoritatiile locale au obligatia de a amenaja spatii speciale in parcuri sau in afara oraselor pentru cei care doresc sa organizeze picnicuri, iar argumentul suprem este protejarea mediului, fiind bine stiut faptul ca in urma petrecerilor raman mai mereu munti de resturi menajere, imprastiate peste tot. Legea nu mai permite desfasurarea activitatiilor de picnic in afara zonelor special amenajate pentru activitatile de picnic sau a zonelor indicate pentru activitatile de picnic. Deocamdata in judetul Sibiu nu exista amenajate aceste zone speciale, care sa fie dotate cu containere pentru deseuri, toalete ecologice, gratare, insa, persoanele care vor merge la picnic trebuie sa respecte cateva masuri. Ei trebuie sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa depuna selectiv deseurile de ambalaje in containerele inscriptionate corespunzator categoriei de deseuri, in conformitate cu regulile privind colectarea selectiva, sa aprinda focul doar in locurile special amenajate si sa il supravegheze in permanenta si sa lase locul in care au desfasurat activitatea de picnic curat.   Echipele de la Garda de Mediu care vor actiona in aceste zile in locurile de agrement vor fi insotite de politisti si jandarmi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proteste sau nu?

Cu doua ore inainte de caderea guvernului, liderii sindicatului Sanitas, anuntau la Sibiu proteste impotriva noii legi a sanatatii. Desi, acum s-ar putea sa se razgandeasca, sute de sindicalisti sunt pregatiti sa mearga la miscarile de strada, care s-au anuntat in fata sediului Ministerului Sanatatii.   Liderul Sanitas Sibiu sustine […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro