Amendata pentru informatii false pe 112

Hila Ovidiu

O femeie a fost amenadata de politisti dupa ce in cursul zilei de ieri a  sunat la 112 si a anuntat ca un barbat a fost atacat de urs. In urma apelului ei un echipaj de ambulanta a petrecut 2 ore cautand victima. Autoritatile fac apel la sibieni sa nu apleleze numarul de urgenta decat daca au necesitati concrete.

Un apel pe 112 conform caruia un barbat a fost atacat de un urs in cursul zilei de ieri in localitatea Moardas, a pus pe jar autoritatile sibiene. Spre locul presupusei nenorociri s-a deplasat  de urgenta un echipal al Serviciului Judetean de Ambulanta. Spre fata locului a plecat si o autospeciala SMURD. Presupusul barbat a fost cautat in zona mentionata in cadrul apelului telefonic mai bine de 2 ore pana cand s-a constatat ca intr-adevar, a venit salbaticiunea insa aceasta a atacat animalele de pe camp in niciun caz ciobanul care le pazea.

Desi in principiu a vrut sa faca o fapta buna, femeia care a sunat la 112 a fost amendata de catre politisti pentru..alarmare falsa.

Politistii fac apel la cetateni sa sune la numarul unic de urgenta numai atunci cand stiu cu siguranta ca este vorba despre o situatie care presupune interventia imediata a autoritatilor. Astfel de alarme false sunt periculoase si pot duce la pierderi de vieti omenesti daca luam in considerare faptul ca in timp ce echipajele de salvare se indrepta spre o alarma falsa se produce o situatie de urgenta unde chiar ar fi fost nevoie de aceste forte de interventie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2X5 zile libere de sarbatori

Sarbatorile de iarna vin cu libere in plus pentru angajati. Guvernul a decis ca in acest an sa fie libere si zilele de 24 si 31 decembrie. Astfel se face punte intre zilele de weekend si cele de Craciun respectiv Revelion. Guvernantii le-au facut zile libere cadou romanilor. Bugetarii nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro