Amendata pentru informatii false pe 112

O femeie a fost amenadata de politisti dupa ce in cursul zilei de ieri a  sunat la 112 si a anuntat ca un barbat a fost atacat de urs. In urma apelului ei un echipaj de ambulanta a petrecut 2 ore cautand victima. Autoritatile fac apel la sibieni sa nu apleleze numarul de urgenta decat daca au necesitati concrete.

Un apel pe 112 conform caruia un barbat a fost atacat de un urs in cursul zilei de ieri in localitatea Moardas, a pus pe jar autoritatile sibiene. Spre locul presupusei nenorociri s-a deplasat  de urgenta un echipal al Serviciului Judetean de Ambulanta. Spre fata locului a plecat si o autospeciala SMURD. Presupusul barbat a fost cautat in zona mentionata in cadrul apelului telefonic mai bine de 2 ore pana cand s-a constatat ca intr-adevar, a venit salbaticiunea insa aceasta a atacat animalele de pe camp in niciun caz ciobanul care le pazea.

Desi in principiu a vrut sa faca o fapta buna, femeia care a sunat la 112 a fost amendata de catre politisti pentru..alarmare falsa.

Politistii fac apel la cetateni sa sune la numarul unic de urgenta numai atunci cand stiu cu siguranta ca este vorba despre o situatie care presupune interventia imediata a autoritatilor. Astfel de alarme false sunt periculoase si pot duce la pierderi de vieti omenesti daca luam in considerare faptul ca in timp ce echipajele de salvare se indrepta spre o alarma falsa se produce o situatie de urgenta unde chiar ar fi fost nevoie de aceste forte de interventie.

No Comment

Leave a Reply

*

*