Alimente de la CARP pentru pensionarii nevoiti sa economiseasca

Hila Ovidiu

Mii de pensionari sibieni se lupta sa supravietuiasca. In incercarea de a-si dramui banii de pe o luna pe alta oamenii obisnuiesc sa isi cumpere alimente de baza de la magazinele de tip economat ce tin de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Faina, uleiul, zaharul, orezul, malaiul dar si grisul se vand aici la preturi fara adaos comercial. Pentru a putea trai in jungla sibiana, unde mai toate alimentele sunt ceva mai scumpe decat in majoritatea oraselor tarii si chiar mai scumpe decat in Capitala, pensionarii sibieni sunt nevoiti sa apeleze la tot felul de solutii pentru a putea trece cu bine peste lunile de iarna. De exemplu, pentru a avea bani de plata facturilor economisesc din sumele alocate mancarii. Alimentele de baza si le cumpara de la magazine de tip economat cum este si cel al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Lunar se vand in tot judetul peste 10 tone de alimente de baza.
Pensionarii nu au voie sa depaseasca 5 litri sau 5 kilograme dintr-un anumit aliment pe luna. De la magazinul CARP, cei trecuti de prima tinerete achizitioneaza zaharul cu 2,4 lei, uleiul cu 3,9 lei, faina cu 1,4 lei, orezul cu 2,7 lei, malaiul cu 1,4 lei iar grisul cu un leu. Asta in conditiile in care in marile magazine ar cumpara zaharul cu 4 lei, faina cu 3 lei, uleiul cu pana la 6 lei litrul, orezul cu minim 4 lei punga, malaiul cu cel putin 2,5 ldi iar grisul cu minim 1,5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Clasa a IX-a la gimnaziu?!

Ministrul Educatiei vrea noi modificari in structura scolara. Acesta propune trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial. Masura ar putea lasa fara paine dascalii care lucreaza in licee care nu au si scoala gimnaziala. Aproape ca nu este saptamana in care Ministrul Educatiei, Adrian Curaj sa nu vina cu cate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro