Ajutor pentru micuta comunitate evreiasca din Sibiu

Tinerii comunitatii germane din Sibiu intind o mana de ajutor micii comunitati evreiesti din oras. Acestia au curatat in ultimele doua zile vechiul Cimitir Evreiesc din Gusterita.

Vechiul Cimitir Evreiesc a fost folosit pana in preajma anului 1900, pe vremea cand la Sibiu vietuia foarte putini membri ai acestei comunitati. Ulterior numarul evreilor in oras a inceput sa creasca, iar dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial a inregistrat un nou declin major. Acum micuta comunitate este formata din doar 60 de persoane incluzand aici si familiile in care doar unul dintre membri este de origine evreiasca. Asa se face ca, desi este un reper istoric important, Cimitirul Evreiesc este neingrijit din lipsa fondurilor si a fortei de munca. De doua zile insa micutul cimitir a iesit la lumina. L-au curatat tinerii membri ai comunitatii germane.

Acesta nu este insa singurul cimitir evreiesc din judet. In total sunt 10. Cel mai cunoscut dintre ele este cel din Padurea Dumbrava.

Si mai putini sunt cei care stiu ca Sinagoga din Sibiu poate fi vizitata. Taxa de intrare este de 4 lei si banii astfel stransi sunt folositi pentru a intretine cele doua lacasuri de rugaciune din judet.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS